Euro vo štvrtok ráno stagnovalo a predávalo sa po 0,9705 USD

13.10.2022 Celý región

Frankfurt nad Mohanom 13. októbra (TASR) - Spoločná európska mena vo štvrtok ráno stagnovala. Investori čakajú na správu o vývoji spotrebiteľských cien v USA, ktorá bude zverejnená popoludní.

Euro sa ráno predávalo po 0,9705 USD, teda približne pri rovnakom kurze ako v stredu (12. 10.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v stredu popoludní referenčný kurz eura na 0,9706 USD/EUR.

Devízový trh sa aktuálne sústredí predovšetkým na menovú politiku v USA. V stredu večer zverejnená zápisnica z posledného zasadnutia menového výboru (FOMC) americkej centrálnej banky (Fed) jasne ukázala, že členovia výboru sú pevne rozhodnutí pokračovať v boji proti vysokej inflácii. Finančné trhy preto počítajú s agresívnym zvyšovaním úrokových sadzieb aj v najbližších mesiacoch.

Investori vo štvrtok čakajú predovšetkým na novú správu o vývoji inflácie v USA, ktorá bude zverejnená o 14.30 h SELČ. Očakáva sa, že tempo rastu cien sa v septembri mierne spomalilo, pričom však zrejme zostalo nad 8 %. Na porovnanie, inflačný cieľ Fedu je stanovený na 2 %.
 

Vyberte región

mark